Jeugdfonds Sport en Cultuur

Wil je kind op tennis maar is er geen geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Tennis is een van de populairste sporten. Ook voor kinderen! Tennissen doe je buiten of in de sporthal. Het is goed voor de ontwikkeling van kracht en conditie van je kind. Daarnaast ontmoet je kind andere kinderen, leert het samenspelen en omgaan met winnen en verliezen.

Wil je kind graag op tennis maar is er thuis geen geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor kinderen en jongeren tot 18 jaar de contributie voor de club of het lesgeld en eventueel de benodigdheden zoals kleding, racket en schoenen.  

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten.

Handig!

Neem alvast de ingevulde Ouderkaart mee naar de afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag snel gedaan worden.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigdheden.

Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de club betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer informatie, aanvraag doen?

Wil je meer info of heb je een vraag? Kijk op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland (klik!)

 Jeugdfonds Sport en Cultuur

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 564 2880

Adres

Beverplein 1
1834 GS Sint Pancras

KVK-nummer

40634907