Rolstoelcommissie

De rolstoelcommissie is te bereiken via: [email protected]

Beleidsplan

Rolstoeltennis heeft veel te bieden. Naast het gebruikelijke spelplezier, ontwikkelt men door het spelen van rolstoeltennis spelenderwijs kracht, coördinatie, conditie en rolstoelvaardigheid. Het kan daarbij het hele jaar door gespeeld worden; 's zomers op de buitenbaan en in de winterperiode in de hal. Bovendien kan rolstoeltennis heel goed gespeeld worden met en tegen valide tennissers(ters).    

Ledenopbouw en ledenontwikkeling

Het ledenbestand is op dit moment 23 leden.    

Sfeer en uitstraling

Sfeer zullen de rollers zelf moeten creëren, daarin speelt het integreren binnen de vereniging een belangrijke rol. Het aanstellen van een SAF (sociaal actief figuur) kan binnen de rolstoelgroep de sfeer ten goede komen, gedacht wordt aandacht te schenken binnen de groep aan lief en leed. Voor de uitstraling van de vereniging denken we aan het organiseren van demo's bij naburige verenigingen als opening bij grote toernooien. Op dit moment zijn de rollers in het bezit van uniforme kleding verstrekt door Intersport-Megastore. E.e.a. geeft een perfecte uitstraling naar buiten toe. Belangrijk is dat nieuwe leden ook deze kleding verstrekt krijgen. Ook het organiseren van een jaarlijks terugkerend rangking-toernooi, in samenwerking met de KNLTB, waarin nationale en internationale rollers kunnen deelnemen, zal in belangrijke mate bijdragen tot een goede uitstraling van de vereniging.    

Activiteitenaanbod in relatie tot doelgroepen

Op dit moment is er reeds de Rollandcompetitie in april en mei. Dit is een regionale competitie voor rollers met deelname van verenigingen uit: Badhoevedorp, Leiderdorp, Mijdrecht, Hoofddorp, Zoetermeer en St. Pancras. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement, waarin we in de toekomst meerdere verenigingen willen betrekken.    

Accommodatie

Op de tennisvereninging is een kleedaccommodatie en het sanitair voor de rollers aanwezig.    

Bar en kantine

Het uitvoeren van bar- en kantinedienst dient voor rollers op vrijwillige basis te geschieden. Dit i.v.m. de verschillen in beperkingen per persoon.    

Integratie 

Het rolstoeltennis moet een volwaardige afdeling zijn binnen onze vereniging, met voor de rollers dezelfde rechten en plichten. Daarom is volledige integratie noodzakelijk. Om goed te integreren binnen de vereniging is het daarom van belang dat zowel de rollers als de lopers de gelegenheid hebben met elkaar het spelletje te spelen. Dit kan worden gestimuleerd d.m.v. een spelochtend in de zomerperioden. Ook wordt gedacht om jaarlijks een clinic (wedstrijdjes tegen en met elkaar) te organiseren met jeugdspelertjes en hun ouders. Ook het deelnemen aan de clubkampioenschappen in gemixte samenstelling (lopers met rollers) zoals gebeurd in de kerstcompetitie kan worden onderzocht.

Meer informatie

Meer informatie kun je vinden via : www.rolstoeltennissintpancras.nl 

De rolstoelcommissie bestaat uit de volgende personen:

  • Jessica Derks (voorzitter)
  • Nick Buisman (penningmeester)
  • Harry Nooij
  • John Wit
  • Ad Hermans

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 564 2880

Address

Beverplein 1
1834 GS Sint Pancras