Weer goed nieuws: volwassenen mogen ook de baan op!

10 mei 2020


Het nieuws van afgelopen woensdag van minister president Rutte, dat voor volwassenen buiten sporten weer mag, is waarschijnlijk niemand ontgaan. Dus zijn er achter de schermen van onze tennisclub veel telefoontjes, app-verkeer en overleggen geweest hoe we dat gaan inrichten en verzorgen. De noodverordening is afgegeven door de Veiligheidsregio. Dat betekent dat ook we echt toestemming hebben. Om aan het protocol van het NOC*NSF en de richtlijnen van het RIVM en de KNLTB te voldoen hebben wij bijna alles geregeld, dus…

ons park gaat op dinsdag 12 mei voor iedereen weer open!

Maar….wel met een aantal beperkende regels

Om iedereen, dus leden, vrijwilligers en tennisleraren te laten wennen aan tennissen in deze bijzondere tijd, starten we gefaseerd op. Laten we eerst maar eens kijken hoe dat gaat; we moeten allemaal wennen aan de nieuwe veiligheids- en hygiëneregels en maatregelen. En dat zijn er nog al wat, want de gezondheid van iedereen is het belangrijkste.

Overal op het park hangen posters met de belangrijkste regels. In het kort vind je deze ook in de bijlage van deze mail. Daarnaast heeft de club een corona-coördinator, Tineke Wilkens. Specifieke vragen kunnen gesteld worden aan de (toezichthouders en/of) coördinator via de e-mail: [email protected] . Als club zijn wij verantwoordelijk voor het naleven van deze regels. De gemeente kan en zal handhaven en we verzoeken daarom iedereen zich aan de regels te houden. We riskeren namelijk een hoge boete van € 4.350,- als we dat niet doen, dus gaan wij er van uit dat iedereen de regels volgt en gezonde verstand gebruikt. Dit is voor jouw eigen gezondheid en die van de andere clubleden!

De jeugdlessen gaan op maandag 11 mei van start, de leraren zijn voor de lesgroepen de toezichthouders. De lessen voor volwassen gaan op maandag 18 mei van start, meer informatie volgt vanuit Tennis University.

En dan het vrijspelen. Helaas kan de jeugd nog niet vrijspelen omdat daar altijd een toezichthouder bij aanwezig moet zijn. Bij deze dus de oproep aan iedereen om je te melden als je toezichthouder voor de jeugd wil zijn. Mail naar [email protected] de dag/dagen en uur/uren die jij wil inzetten om de jeugd te laten vrijspelen. Samen zorgen we dat ook zij weer kunnen vrijspelen!

Voor de volwassenen gaat het park dus op 12 mei open en kan tot 1 juni alleen vrijspelen in enkelspel-vorm met de volgende regels en maatregelen. Daarna kijken we of we naar dubbelspel kunnen als de situatie op de club onder controle is en blijft. Ook activiteiten op de club gaan niet van start voor 1 juni. Neem de regels en maatregelen rustig door en leef ze na! Alleen op die manier zorgen we samen dat tennis voor iedereen mogelijk blijft!

Alle leden hebben een inmiddels mail gehad met de uitleg over de nieuwe regels en restricties.

wij wensen iedereen veel tennisplezier toe!

Het bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 564 2880

Address

Beverplein 1
1834 GS Sint Pancras